Tijdelijk 6% BTW-tarief

Vanaf 1 maart 2013 geldt het 6% btw-tarief op de arbeidskosten bij het renoveren en herstellen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Dit geldt ook voor de arbeidskosten bij aanleg en onderhoud van tuinen.

Hoe lang geldt het?

Het gaat om een tijdelijke maatregel die geldt vanaf 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Bepalen voor de toepassing van het 6%-tarief is het moment waarop de dienst wordt afgerond.

Voor wie geldt het?

Voor alle (permanente) woningen ouder dan 2 jaar.

Voor welke werkzaamheden geldt het?

Renovatie- en herstelwerkzaamheden zijn: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en aanleg en onderhoud van de tuin. Het 6%-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de materialen.

Enkele voorbeelden

Het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel, serre en riolering.

Het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel) glas.

Het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel.

Het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning. Denk aan gietvloeren, plavuizen, terrazzo, kunststof vloeren en verlijmde houten vloeren. Ook verlijmd tapijt en bekleding van de trap vallen hieronder.

Uiteraard is de 6% regeling voor schilderwerk al langere tijd van toepassing.

 

 

 

 

 

 

Contact

Contact

 • R.H. Houkamp
  Drift 6 | 7232 CB – Warnsveld

 • KvK: 50307185
  BTW: NL126914357B01
  Rabobank: 129787663

 • Telefoon: 06 14 22 44 71
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.